Ons distributiecentrum in Tilburg is ruim 82.000 m2. Het gebouw heeft een BREEAM 5 sterren certificaat, het hoogst haalbare op het gebied van duurzaamheid. Vanuit dit distributiecentrum worden alle online bestellingen naar klanten verstuurd en worden tevens alle winkels bevoorraad.

Het distributiecentrum onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid. Op het dak ligt zo’n 17.000 m2 aan zonnepanelen die genoeg elektriciteit opwekken om zowel het gebouw en ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van warmtepompen en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Het distributiecentrum beschikt daarnaast over speciale inpakmachines die dozen op maat snijden, zodat er minder verpakkingsmateriaal gebruikt wordt en minder lucht wordt vervoerd. Op het gebied van groenplan, afvalscheiding en dergelijke zijn de nieuwste technieken toegepast. Het gehele gebouw krijgt daarom het hoogst haalbare certificaat op het gebied van duurzaam bouwen: BREEAM 5 sterren.

De operationele uitvoering wordt door onze logistieke partner Ingram Micro gedaan.